nieuws

26 feb 2002, 00:12

D66 Groningen dringt aan op Fietssnelweg rond Stad

De fractie van D66 in de Groningse gemeenteraad is een beetje boos. Deze partij had in oktober een opvallend voorstel ingediend voor een fietssnelweg rond Groningen. Maar hoe spectaculair ook: sindsdien heeft de partij geen enkele reactie gehad uit het Stadhuis en is het daar volgens Raadslid hans van der Veen oorverdovend stil gebleven.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In oktober vorig jaar diende de D66 raadsfractie een initiatiefvoorstel in bij de raad om te komen tot een aantal snelle fietsroutes naar en door de Stad, de zogenaamde ‘fietssnelwegen’ D66 heeft daar sindsdien nog niet van gehoord van het college. Onlangs verscheen in de pers het Eindrapport Fietsbalans van de ENFB. Daaruit blijkt dat fietsers in Groningen relatief veel oponthoud hebben. D66 ziet dat als een bewijs voor de noodzaak van zijn fietssnelwegenplan en wil nu van B&W weten welke uitwerking van het initiatief B&W hebben ingezet en hoe lang dit nog duurt. D66 wil als het college de kwaliteit van die uitwerking niet hard kan maken het oorspronkelijke plan in de raad bespreken.
D66 raadslid Hans van der Veen:” Onze fietssnelwegen kom ik in het verkiezingsprogramma van Groen Links tegen, mooi. Het CDA wil ze ook, fijn. De PvdA wil het geloof ik ook, prima. Maar dan hebben wij vast wel een meerderheid vóór ons initiatiefvoorstel. Nou dan weet ik niet of ik nog wel wil wachten op een uitwerking door het college. Ons plan blinkt uit door eenvoud en soberheid. Het is niet duur en ik zie niet in met welk beleid het strijdig zou moeten zijn. Waarom wachten we dan eigenlijk nog.”
D66 wil B&W nog wel in de gelegenheid stellen om te reageren. Daarom hebben de Democraten een aantal procedurele vragen gesteld aan het college.