nieuws

24 jun 2002, 00:12

D66: 'Geen tractoren door kinderrijke Hunze'

De fractie van D66 in Groningen maakt zich zorgen om de gevolgen van het instellen van een 'knip' bij de Korreweg. Deze heeft tot doel om de verkeersveiligheid van het kruispunt van de Ulgersmaweg met de Korrebrug te verbeteren.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

D66 vindt het bevorderen van de verkeersveiligheid een goede zak , maar maakt zich zorgen over de consequenties die de 'knip' bij de Korrebrug zal hebben voor de verkeersveiligheid in de kinderrijke wijk 'De Hunze'.
De zorgen richten zich op de komst van tractoren die als gevolg van de 'knip' in grote getale door de kinderrijke wijk zullen denderen. De Ulgersmaweg wordt elke zomer gebruikt door honderden tractoren met aanhangers die de graanoogst afleveren bij een bedrijf dat straks aan de andere kant van de 'knip' staat. Die tractoren, met aanhangers, krijgen als alternatieve route een rondje door de Hunze aangeboden. D66 wil om die reden verkeersveiligheid bij de Korrebrug maar ook in de kinderrijke Hunze. D66 roept het college daarom op om een alternatieve aanpak te verzinnen.