nieuws

02 okt 2009, 08:08

D66-fractievoorzitter Van der Wilt: ‘PvdA in Groningen heeft weinig binnengehaald’

Dat de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2010 nu in zicht beginnen te komen, is ook duidelijk te merken aan de politieke weblogs in de Digitale Stad Groningen. Daar maakt de fractievoorzitter van D66, Elco van der Wilt , de balans op van vier jaar links- meerderheidscollege in Groningen van SP, GroenLinks en PvdA. Volgens de D66 fractievoorzitter hebben vooral SP en GroenLinks geprofiteerd van het linkse college en heeft de PvdA niet veel meer in de wacht weten te slepen dan het Groninger Forum, al is dat op zich zelf volgens D66 ook wel een mooi . Maar verder is de PvdA de afgelopen jaren volgens hem maar karig bedeeld. Dit is wat hij schrijft in www.dsg.nl:

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘’Er is nog een half jaar te gaan tot de verkiezingen en de balans wordt opgemaakt. De coalitie telt de knopen en dan moet je wel tot de conclusie komen dat de grootste coalitiepartij de PvdA het maar karig heeft gedaan. De SP heeft met het armoedepact en de razend dure nieuwbouw van de Sociale Dienst en het uitzitten van de rit -we zijn heus wel een bestuurderspartij- de buit binnen.


GroenLinks heeft de duurzaamste stad in 2025, een overdekte ringweg en Karin heeft haar tram, ook al moeten we nog zien waar de grote zak met geld vandaan moet komen om de regiovariant te betalen. En ja, dan de PvdA, die heeft het Forum. Prachtig, voorgestemd, goed voor de stad, maar nou niet echt dat je zegt, daar gaan we eens fier mee naar de stadjer straks als de flyers worden uitgedeeld. Het valt allemaal wat tegen voor de PvdA, er is geen zichtbare prestatie van formaat.


En dus is er vast deze zomer een plan de campagne gemaakt. De PvdA moet nog scoren. Alleen geld om te besteden is er niet. De SP heeft nu al aangegeven geen tekorten op de begroting te accepteren. Van hun vriendjes hoeven ze het dus ook niet te hebben.

Het wordt het komende half jaar dus schrapen, met moties en kleine zaakjes. Klinkt bijna als paniekvoetbal. Toch is de motie om het recent gesloten wijkloket in Lewenborg te heropenen een goede motie. Wij zullen de komende tijd dus met plezier alle moties van de PvdA op hun merites beoordelen en steunen waar nodig.’

 

Elde van der Wilt


Fractievoorzitter D66


Bron:  www.dsg.nl