nieuws

15 jul 2007, 00:12

D-Reizen wil Gronings ‘Costa del Snol T-shirt’ uit de winkel

Reisorganisatie D-Reizen heeft de landelijke modeketen Henk ten Hoor gesommeerd T-shirts met de tekst ‘Costa del Snol’ uit de handel te nemen. Dat zei de directeur van de reisorganisatie donderdag. Op de gele T-shirts is aan de voorzijde de tekst DD-reizen gedrukt, in een vergelijkbaar ontwerp als het logo van de reisorganisatie. De tekst op de achterkant is een parodie op de reclamecampagne van D-Reizen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In de reclamecampagne gebruikt de reisorganisatie woordspelingen als ‘Turkijsnel’, ‘Meteenerife’ en ‘Curagauw’. Als knipoog naar de campagne nam modeketen Henk ten Hoor het gele T-shirt met ‘Costa del Snol’ op in haar assortiment.

D-Reizen is niet gecharmeerd van dit initiatief en heeft de modeketen via een advocaat gesommeerd de kledingstukken donderdag 12 juli uit de winkel te halen. ,,Ze maken gebruik van onze naam en ons beeldmerk en dat mag gewoonweg niet”, aldus de directeur. ,,Liggen de T-shirts na donderdag nog in de winkel dan spannen we een kortgeding aan.”

Henk ten Hoor is verrast door de reactie van D-Reizen en is niet van plan de T-shirts direct uit de handel te halen. ,,Ik vind hun reactie wat overtrokken en ben nog in conclaaf met mijn advocaat over wat we nu gaan doen. Maar we zullen het niet op de spits drijven, het was gewoon een ludieke actie en we hebben er geen kwaad mee bedoeld. Hopelijk kunnen we er samen met D-Reizen uitkomen.”