nieuws

18 mei 2010, 09:09

Cultuurliefhebbers in Groningen kunnen 600 voorstellingen en concerten van De Oosterpoort on-line boeken

De seizoensbrochure 2010/2011 van De Oosterpoort & de Stadsschouwburg Groningen ligt bij de drukker, maar is vanaf heden al te zien op de website van De Oosterpoort. Met zo’n 600 voorstellingen en concerten en maar liefst twaalf festivals belooft het weer een veelzijdig en verrassend theater- & concertseizoen te worden. Exclusief voor Agenda-abonnees begint de online verkoop vanaf 7 juni, overige bezoekers kunnen vanaf 14 juni kaarten bestellen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Toneel, dans, muziek, cabaret, jeugdtheater, klassieke muziek, opera, show & musical: alle genres zijn vertegenwoordigd. Onze huisgezelschappen hebben een prominente plaats in de programmering: het Noord Nederlands Toneel, Noord Nederlandse Dans en het Noord Nederlands Orkest.

Online verkoop
Voor het eerst gaat de voorverkoop van De Oosterpoort & de Stadsschouwburg Groningen online. Hiermee vervalt de loting en weten bestellers direct of ze kaarten hebben bemachtigd of niet. Op onze website (www.ssbg.nl of www.de-oosterpoort.nl) staat stap voor stap beschreven hoe het online bestellen in zijn werk gaat.

Hoogtepunten in de programmering
In de programmering vindt u een serie highlights die om extra aandacht vragen:

Eastman – ‘Babel (words)’. Sidi Larbi Cherkaoui, de grote, internationale ster van de moderne dans keert terug naar de Stadsschouwburg.
SpokFrevo Orchestra. ADHD-jazz van de meest opwindende soort. Technisch en muzikaal en vernuftig gearrangeerd.
Afro-Cubism featuring: Eliades Ochoa, Toumani Diabaté, Bassekou Kouyate e.v.a.
Een line-up om van te smullen, een muzikale botsing tussen Caribisch en Afrikaans temperament.
M-Lab on Tour met drie nieuwe eigentijdse muziektheaterproducties: ‘Into the woods’, ‘Urinetown’ en ‘Stationsstraat 169 huis’.
Het Toneelhuis - De man zonder eigenschappen. Opnieuw bewerkt Guy Cassiers een literair meesterwerk. Een voorstelling om naar uit te kijken.
Paco de Lucía, de technisch meest begaafde flamencogitarist ter wereld.
RO Theater - Moord in de Kerststal (8+). Een familievoorstelling waarin aan een bekend verhaal een vrolijke draai wordt gegeven.
Europa Galante & Simone Kermes - In de voetsporen van Cecilia Bartoli. Treffen tussen het befaamde Italiaanse barokorkest en de virtuoze sopraan uit Leipzig.
Tero Saarinen Company & The Boston Camerata. Eeuwenoude gezangen en moderne dans.
Czech Philharmonic Choir Brno - Bruckners hemelse motetten. Superieur koor brengt kroonjuwelen van Bruckner.
Staff Benda Bilili. Deze Congolese straatmuzikanten zijn een sensatie in wereldmuziekkringen.

Vanaf 14 juni overal gratis verkrijgbaar
Vanaf maandag 14 juni is de gedrukte brochure te vinden op allerlei locaties in de stad en provincie, zoals de kassa van De Oosterpoort & de Stadsschouwburg Groningen (Trompsingel 27), VVV’s, bibliotheken, cafés en restaurants. Wanneer u de brochure niet thuis ontvangen heeft, kunt u hem daar ophalen of bkijken via de website www.ssbg.nl of www.de-oosterpoort.nl.