nieuws

07 okt 2011, 11:11

Creatievelingen bundelen zaterdag krachten op Maker Faire #MF050 in Machinefabriek Groningen

In Theater de Machinefabriek in Groningen bundelen Nederlandse ‘makers’ zaterdag 8 oktober hun krachten op #MF050, de eerste grote Maker Faire van Nederland. Het pand bruist dan de hele dag van creativiteit en is ook een prachtige gelegenheid om in het weekend even met de kinderen een kijkje te nemen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op de expo kunnen bezoekers zich vergapen aan de resultaten van jarenlange creativiteit. Zeer uiteenlopende makers tonen hun technische installaties en (kunst)voorwerpen, van de junk-art van Pieter Oosting tot de duct-tape wallets van Herman Kopinga en de breiende typemachine van Leonie Urff en Anja Hertenberger.

Er wordt gebouwd met twee kruiwagens vol LEGO en er vindt een schrootwedstrijd plaats. Ook worden er twintig Roomba Robots gehackt om daarmee iets zinvols of dwaas te gaan doen. Tijdens #MF050 staat denken en creativiteit voorop. Alles wat door de ‘makers’ wordt gemaakt en het delen waard is, wordt online gedeeld.

Ook kinderen gaan met de Met Stichting SCN en Fablab aan de slag. Zij kunnen met kilo’s K’NEX en LEGO, hun eigen LED-lampjes solderen, Roomba robots hacken en een 3D-print maken van wat er maar in je hoofd opkomt.

#MF050 vindt plaats in Theater de Machinefabriek in Groningen. Het theater bevindt zich midden in het Ebbingekwartier, de creatieve stadswijk van Groningen. “Het is een geweldige plek om de eerste editie van #MF050 te organiseren.” stelt mede-organisator Ritzo ten Cate. “Met buren als FabLab, Het Paleis en MOBi kan de dag eigenlijk alleen maar slagen.”