nieuws

13 jun 2013, 11:11

Creatieve industrie Groningen krijgt eigen 'gezicht': TOPCINN

Creatieve industrie Groningen krijgt eigen 'gezicht': TOPCINN

Een van de weinige sectoren van de Nederlandse economie waar het momenteel relatief goed mee gaat is de creatieve industrie, zo meldde onlangs het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Ook in Groningen is de creatieve industrie sterk vertegenwoordigd, net zoals in Amsterdam. Maar merkwaardig genoeg bestond er nog geen overkoepelende netwerk-organisatie. Daar gaat nu verandering in komen. Maandag zal een organisatie worden gepresenteerd die de krachten wil bundelen voor de creatieve industrie voor het hele Noorden, zo meldt vandaag de gemeente Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Na Energy Valley voor de sector Energie, HANNN, het Healthy Ageing Network Noord-Nederland als kennis- en ontwikkelingscluster op het gebied van gezond ouder worden, is nu in samenwerking met de gemeente Groningen EZ, het netwerk TOPCINN ontstaan.


Het nieuwe netwerk zal zich inzetten voor de Creatieve Industrie in de noordelijke regio en wil een overzicht geven van recente projecten en vacatures. Door het inzichtelijk maken van de Noordelijke creatieve industrie hoopt de organisatie van TOPCINN spin-off en innovatie te stimuleren.


De kick-off van het nieuwe netwerk is maandag 24 juni


Meer info over TOPCINN is nu al te vinden op Facebook, LinkedIn en Twitter.