nieuws

24 feb 2003, 00:12

Creatiefste mediacentrum en Puddingfabriek van Nederland in Groningen geopend

Wethouder Karin Dekker (GroenLinks) heeft zaterdagmiddag onder grote belangstelling ‘De Puddingfabriek’ geopend. Dat is een bedrijfsverzamelgebouw in de Viaductstraat waar vooral bedrijven zijn gevestigd die zich bezig houden met de creatieve kant van ICT en met Nieuwe Media. De gemeente Groningen hoopt dat het gebouw zich ontwikkelt tot een broeinest voor nieuwe creatieve ontwikkelingen, zodat zich in Groningen niet alleen de hardware-kant van de ICT kan ontwikkelen, maar ook de vrolijke, creatieve kant. De gebruikers zelf zijn ook tamelijk ambitieus: zij hopen dat dankzij de Puddingfabriek Groningen zal uitgroeien tot ‘mediahoofdstad van het Noorden’.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het betrof een formele opening, want al bijna een jaar huizen in het voormalige pand van de puddingmakers van Polak en het Gemeentearchief, thans in het bezit van SIG Realestate, spraakmakende kunstenaars, bedrijven en organisaties op het gebied van zowel oude als nieuwe media. Van webdesigners en filmmakers tot geluidsontwerpers, en van illustratoren en fotografen tot communicatiebureau’s.
De Puddingfabriek is een open mediapand waar kunstzinnige ondernemers en ondernemende kunstenaars vrijwel alle vormen van media exploreren en exploiteren. Het bedrijfsleven kan hier profiteren van een bron aan kennis en talent, waarmee producten van een hoogwaardig kwaliteitsniveau gerealiseerd worden. Ook wil De Puddingfabriek in de nabije toekomst nauw samenwerken met vergelijkbare initiatieven in andere Nederlandse steden. Groningen kan op deze wijze uitgroeien tot mediahoofdstad van het Noorden.
De meeste werkruimtes zijn ingericht en de activiteiten al in volle gang; ook de samenwerking tussen de verschillende bedrijven laat niets te wensen over. Kortom, het bruist in De Puddingfabriek, laat een woordvoerder weten. Om de creatieve en bedrijvige sfeer te proeven konden genodigden en geïnteresseerden tijdens de openingsdag kennismaken met de bewoners van de fabriek en hun werkzaamheden. Tevens werden op deze dag de ambitieuze toekomstplannen van “De Puddingfabriek” uit de doeken gedaan.