Nieuws

Coronavirus: vier nieuwe besmettingen geconstateerd bij medewerkers van het UMCG, OZG vangt drie patiënten uit Brabant op

Het aantal besmette medewerkers met coronavirus van het UMC in Groningen is gestegen van 47 naar 51. Inmiddels zijn er iets meer dan 1200 medewerkers van het ziekenhuis getest.


Leestijd: 1 minuut

GGD Groningen meldde zondagmiddag dat er 6 nieuwe besmettingen zijn geconstateerd in de provincie Groningen. Het totaal staat daardoor op 69. Het werkelijke aantal is waarschijnlijk hoger, omdat niet iedereen met klachten nog wordt getest.

Het Ommelander Ziekenhuis (OZG) in Scheemda vangt drie patiënten die besmet zijn met het coronavirus uit Brabant op. Het drietal komt over van het Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis in Tilburg. Het OZG meldt dat de patiënten worden opgevangen op de corona-afdeling. De drie zijn momenteel niet intensive care-behoeftig.

Zondag testte een eerste medewerker van het OZG positief op het coronavirus. Waarschijnlijk heeft de besmetting buiten het ziekenhuis plaatsgevonden. Het personeelslid zit thuis.

https://twitter.com/GGDGroningen/status/1241747454145499137