Nieuws

Coronacijfers van afgelopen week: één besmetting, géén ziekenhuisopname en één overleden patiënt

Het coronavirus in de provincie Groningen lijkt te zijn gestabiliseerd. Sinds vorige week zondag kwam er één geteste besmetting bij. In zeven dagen werd er géén ziekenhuisopname geregistreerd. In de afgelopen week overleed wel één patiënt aan de gevolgen van het virus.


Leestijd: 1 minuut

Coronacijfers van afgelopen week: één besmetting, géén ziekenhuisopname en één overleden patiënt
Coronacijfers van afgelopen week: één besmetting, géén ziekenhuisopname en één overleden patiënt

De GGD meldt dat er op dit 352 bevestigde besmettingen van het coronavirus zijn in de provincie Groningen. Op 10 mei waren dat er dus nog 351. “Het aantal vastgestelde besmettingen is afgelopen dagen nauwelijks veranderd. Op grond daarvan kunnen we stellen dat de verspreiding van het virus in onze provincie zich lijkt te stabiliseren”, zo schrijft de GGD. 

Geen ziekenhuisopnames
Uit cijfers van het RIVM blijkt dat tot dusver 74 inwoners van de provincie dankzij corona zijn opgenomen in het ziekenhuis. Dat aantal stabiliseert zich al enkele weken. Een maand geleden stond het aantal ziekenhuisopnames op 67. In de laatste zeven dagen kwam er geen ziekenhuisopname door corona bij. 

Op dit moment liggen nog 38 patiënten met corona in één van de Groningse ziekenhuizen. Acht patiënten daarvan liggen op de intensive care. Het grootste deel van de IC-patiënten komt uit een andere regio en dat geldt ook voor een kleiner deel van de patiënten op een corona-verpleegafdeling. 

Het coronavirus heeft tot dusver aan zestien Groningse patiënten het leven geëist. Afgelopen vrijdag maakte de GGD een nieuw sterfgeval bekend. 

Blijf alert en hou je aan de regels
Het kabinet heeft de coronamaatregelen de afgelopen weken versoepeld. Op 1 juni mag ook de horeca weer open. “Het is niet uit te sluiten dat er komende tijd nieuwe besmettingen zullen worden vastgesteld”, zo stelt de GGD. “We moeten dus alert blijven en de huidige maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus in acht blijven nemen.”