nieuws

13 jan 2010, 22:10

Congres over het afnemend vertrouwen van de samenleving in de rechtspraak bij de Hanzehogeschool Groningen

Het vertrouwen van de samenleving in de rechtspraak neemt af; maar rechters kunnen hun werk alleen goed doen wanneer zij het vertrouwen genieten van die samenleving. Over dit onderwerp houdt het Instituut voor rechtenstudies op vrijdagmiddag 22 januari een congres voor alumni, studenten, docenten en overige geïnteresseerden. De gastlezing wordt verzorgd door dr. Bart Stapert, strafrechtadvocaat bij het Amsterdamse kantoor Böhler Franke Koppe Wijngaarden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Programma
Het congres start om 13.00 uur in het Instituut voor Rechtstudies van de Hanzehogeschool Groningen aan het Zernikeplein 11. Na de lezing van Bart Stapert zijn er vier workshops onder leiding van mevrouw mr. M.A.B. Faber, officier van justitie in Groningen, de heer mr. L.J.Hofstra, rechter-commisaris van de Rechtbank Assen, mevrouw A. de Jong van de Reclassering Nederland en de gastspreker zelf.
Kijk voor het actuele programma en aanmelding op www.hanze.nl/alumnicongresdekloof<http://www.hanze.nl/alumnicongresdekloof>.

Gastspreker Bart Stapert
Bart Stapers is als strafrechtadvocaat werkzaam geweest in de Verenigde Staten tussen 1989 en 2001. Hij ontving voor zijn inspanningen voor ter dood veroordeelden in de VS een eredoctoraat van de Universiteit van Utrecht. Daarnaast was Stapert docent strafrecht aan het Willem Pompe Instituut en sinds maart 2007 is hij werkzaam als strafrechtadvocaat bij het Amsterdamse kantoor Böhler Franke Koppe Wijngaarden. Daarnaast is hij actief bij Amnesty International Nederland.