nieuws

30 jun 2011, 15:03

Groningse gemeenteraad paradeert op fietsjes op Gay Parade

Hoe druk het zaterdag wordt bij Roze Zaterdag in Groningen is niet te zeggen. Maar zeker is wel dat er minimaal 39 stad-Groningers deelnemen aan een bijzondere parade. Dat is dan de voltallige Groningse gemeenteraad. En op de fiets. Roze fietsen, wel te verstaan.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De leden van de gemeenteraad en medewerkers van de gemeente stappen zaterdag op de fiets om deel te nemen aan de parade van Roze Zaterdag. De fietsen, voorheen weesfietsen, zijn speciaal voor de gelegenheid roze gespoten. De fietsen worden tijdens en na afloop van de parade verkocht. De opbrengst gaat naar het platform Lesbian,n Gay, Bisexual en Transgender (LGBT).

De verkoop vindt na afloop van de Parade plaats aan de noordzijde van het stadhuis op de Grote Markt. Daar wordt van 15.00 tot 16.00 uur een fietsverkooppunt ingericht waar de fietsen per opbod worden verkocht. Belangstellenden kunnen ook tijdens de parade al een fiets kopen. De deelnemer gaat dan lopend verder.

De fietsen zijn afkomstig uit het depot van de gemeentelijke Milieudienst. Het gaat om weesfietsen die uit de stad zijn verwijderd omdat ze lange tijd ongebruikt in de openbare ruimte hebben gestaan. Voor de fietsen heeft zich geen eigenaar gemeld.

Parade

De parade is een feestelijke stoet waarin bedrijven, verenigingen en stichtingen hun verscheidenheid en diversiteit laten zien. De parade begint om 13.30 uur aan de Praediniussingel en loopt via onder meer het Gedempte Zuiderdiep, De Oosterstraat, GroteMarkt, Kijk in ’t Jatstraat, Westerhaven en de Singels.


Het thema van de fietstocht is ‘Leuk u te ontmoeten!’. Dit wordt gesymboliseerd door het aanbieden van een kleine frisse versnapering aan het paradepubliek.


Zie  www.rozestadgroningen.nl voor de allerlaatste informatie.