nieuws

05 nov 2002, 00:12

'Communisten' krijgen bij verkiezingen nieuwe Groningse partij

Bij de Tweede Kamer-verkiezingen in januari worden de communisten vertegenwoordigd door de nieuwe Groningse partij Opstand!. Dat heeft de partij maandag bevestigd. De partij rekent op minimaal tien zetels.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Lijsttrekker van Opstand! is de 64-jarige Aart van der Sluijs uit Putten. Hij stelt dat Opstand! zich hard wil maken voor de arbeiders. ,,Er is veel stille armoede in Nederland’’, aldus Van der Sluijs. ,,Voor die mensen willen wij opkomen. Wat ons betreft moet iedereen van de vruchten van het kapitalisme kunnen profiteren. Alle belangrijke thema’s zijn terug te voeren op de onderdrukking van de lage sociale klasse. Als iedereen in het land het goed heeft, verdwijnt bijvoorbeeld de belangrijkste voedingsbodem voor criminaliteit.’’* Als groot voorbeeld noemt de lijsttrekker de voormalige communistische voorman Fré Meis. De partij hoopt vooral in het noorden van het land kiezers te kunnen mobiliseren.
De partijleider zegt echter niets in het bijzonder tegen immigranten of buitenlanders te hebben. ,,Het mag alleen niet zo zijn dat Nederlanders tekort komen omdat buitenlanders meer hebben. In onze maatschappij hebben wij allemaal rekening te houden met elkaar. Arm of rijk, het maakt geen verschil. Wat ons betreft behoort alles het volk toe, niet de staat.’’