nieuws

23 jul 2012, 10:10

Commissarissen der Koningin in bres voor Dagblad van Noorden en Leeuwarder Courant

Commissaris der Koningin Max van den Berg heeft samen met zijn ambtgenoten uit Friesland en Drenthe gepleit voor het behoud van de zelfstandigheid van het Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant. Althans: zij hebben een brief gestuurd aan ING-topman Jan Hommen waarin zij aandacht hebben gevraagd voor het maatschappelijk belang van beide kranten. NDC Mediagroep, waartoe beide noordelijke kranten behoren, is grotendeels eigendom van ING en staat te koop.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Een noordelijk consortium heeft onlangs een bod uitgebracht van 50 miljoen euro op de NDC Mediagroep, maar dit is voor ING onvoldoende. De drie commissarissen zien het bod echter als een garantie voor de toekomst van de kranten en zij vragen ING om het bod serieus te overwegen.


Het Noordelijk consortium bestaat naast een aantal particulieren uit de Stichting Je Maintiendrai, Boom Pers in Meppel en de stichting Fryslân Boppe, die is voortgekomen uit de Friesland Bank. Mogelijk doet ook de Noordelijke Ontwikkelings Maatschappij mee aan het consortium, zo meldt de Leeuwarder Courant.


Overigens is de directie van NDC Mediagroep niet blij met de steun van de Commissarissen. Gert Jan Oelderik, algemeen directeur van de NDC mediagroep, liet zaterdag via BNR Nieuwsradio weten dergelijke steunbetuigingen niet als een kerntak van Commissarissen der Koningin te beschouwen.