nieuws

27 jun 2012, 10:10

Commissaris Max van den Berg: 'Niet tornen aan zuidelijke ringweg'

Commissaris der Koningin Max van den Berg vindt dat het gemeentebestuur van Groningen vanmiddag hoe dan ook niet moet gaan tornen aan de aanleg van de zuidelijke ringweg. Volgens Van den Berg zou het uiterst onverstandig zijn om dat te doen, omdat Groningen dan kans loopt om 660 miljoen Rijksbijdrage mis te lopen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Groningse Commissaris der Koningin Max van den Berg liet gisteren via RTV Noord weten dat de provincie Groningen een dringend beroep doet op het gemeentebestuur van Groningen om zich niet terug te trekken uit het project Zuidelijke Ringweg. Volgens de Commissaris der Koningin ‘speelt de stad met vuur.’

RECTIFICATIE

In de onlangs verstuurde Luncheditie maakten we melding van het feit dat Commissaris van den Berg twijfels zou hebben aan de tram. Dat is niet correct. We citeerden Max van den Berg via een bericht op RTV Noord, gedateerd 7 juni, maar dat bleek een verouderd bericht uit 2008 te zijn.

Gedeputeerde Staten voorstander tram

Het college van Gedepeuteerde Staten, en ook Commissaris Max van den Berg, is voorstander van de aanleg van de Regiotram naar Groningen, zo heeft Max van den Berg gistermiddag nog bevestigd.