nieuws

19 jun 2011, 14:02

Commissaris Max Van den Berg onthult smaakgedicht van Groninger stadsdichter

Commissaris van de Koningin Max van den Berg onthult op woensdag 22 juni een bijzonder gedicht in het kader van de Hoofdstad van de Smaak. Stadsdichter Stefan Nieuwenhuis schreef het speciaal voor het Groningse restaurant Brussels Lof. Het gedicht wordt aangebracht op de gevel van het bekende vis- en vegetarische restaurant, dat daarmee ook het 30-jarig bestaan viert.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Brussels Lof vervolgt hiermee een traditie die werd ingezet bij het 25-jarig bestaan. Driek van Wissen schreef toen een bijzonder gedicht, dat sindsdien blijvend is geëxposeerd buiten het restaurant. Met het nieuwe kunstwerk willen de eigenaren van het restaurant het Groningse publiek bedanken voor het genoten vertrouwen in de afgelopen dertig jaar.


Stadsdichter Stefan Nieuwenhuis werd bereid gevonden een gedicht te schrijven. Het thema “smaak” sluit aan bij de bijzonder status die Groningen dit jaar heeft als Hoofdstad van de Smaak.


Het project wordt gerealiseerd met de onthulling van het gedicht op woensdag 22 juni a.s. om 17.30 uur door de Groningse Commissaris van de Koningin Max van den Berg.