nieuws

12 feb 2002, 00:12

Comité GGGM kijkt woensdagavond in Huize Maas terug en vooruit

Onder de titel De overwinning van de hartstocht laat comité Geen Gat in de Grote Markt op 13 februari nog één keer van zich horen. Op een feestelijke avond in Huize Maas wordt dan teruggekeken op de succesvolle referendumcampagne, en vooruitgeblikt in een discussie met onder andere hoogleraar Tops en wethouder Bron, en met drie-minutenspreekbeurten van de partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Een jaar na het referendum, en met de raadsverkiezingen in het vooruitzicht is het volgens leden van GGGM een goed moment om eens terug en vooruit te kijken. Daarvoor zal op 13 februari de campagnesfeer opgeroepen worden met een videopresentatie en het actielied Gat in Stad. Verder leest Frank den Hollander een column voor. Vertegenwoordigers van alle partijen die aan de raadsverkiezingen meedoen krijgen de gelegenheid om in drie minuten te vertellen welke les zij getrokken hebben uit het referendum.
In een forum discussiëren vervolgens wethouder Bron van bestuurlijke vernieuwing, de Tilburgse hoogleraar Tops (schrijver van het evaluatierapport over het referendum) Arjen Nijeboer van het landelijke Referendumplatform en Evert Hassink van het voormalig comité GGGM over de vraag hoe colleges van B en W zich het beste kunnen opstellen in campagnes bij een correctief referendum.
In Huize Maas zal ook het boekje verkrijgbaar zijn waarin de vrijwilligers van comite GGGM terugblikken op de verbazingwekkende referendumcampagne. De avond begint om 20.00 uur, en is voor iedere belangstellende gratis toegankelijk.