nieuws

28 feb 2002, 00:12

Collegevoorzitter Houwen van Hanzehogeschool stapt uit HBO-raad

Collegevoorzitter D. Houwen van de Hanzehogeschool Groningen is uit de HBO-raad, de landelijke vereniging van hogescholen, gestapt. Dit is een gevolg van de landelijke fraudezaak met inschrijvingen van studenten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Houwen is een van twee bestuurders die zijn opgestapt. Hij is gedurende twee jaar bestuurslid geweest. Houwen stelt dat hij ‘uit verantwoordelijkheid voor het hoger onderwijs gekozen heeft voor bestuurlijke zuiverheid en besloten heeft terug te treden’, maakte de Hogeschool woensdagmiddag bekend. Zoals eerder gemeld stelt de Hanze dat er bij deze instelling absoluut geen sprake is van fraude.
Ook elders in het land zijn bestuurders woensdag opgestapt. De vertrekkende bestuursleden willen naar eigen zeggen de handen vrij hebben om de belangen van hun hogeschool te verdedigen, maakten zij woensdag bekend. Voorzitter F. Leijnse van de HBO-raad zei daar begrip voor te hebben. Hij heeft zelf niet overwogen op te stappen. Tijdens een vergadering kreeg hij woensdagochtend naar eigen zeggen de unanieme steun van het bestuur.