nieuws

06 mrt 2003, 00:12

College Haren werkt aan terugdringen overlast 4 Mijl van Groningen

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten dat maximaal 12.500 deelnemers mogen verschijnen aan de start van de komende editie van de 4 mijl van Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ook heeft het college aan de organisatie gevraagd een plan van aanpak op te stellen waarin maatregelen zijn opgenomen die de overlast voor de omwonenden zullen beperken. Dit plan van aanpak zal een voorwaarde zijn voor het verkrijgen van een vergunning. Het college hoopt en verwacht dat door de gestelde voorwaarden de start van de 4 Mijl dit jaar beter zal verlopen dan het afgelopen jaar.
Het college kwam tot het besluit, omdat vorig jaar diverse klachten binnenkwamen over de start van de 4 mijl van Groningen aan de Kerklaan en de Dilgtweg. Deze klachten zijn meegenomen bij de evaluatie en er is gesproken met de organisatie en de betrokken omwonenden.
In het plan van aanpak van de organisatie van de 4 Mijl moet onder meer aandacht besteed worden aan de routes waarop de deelnemers hun startvak kunnen bereiken, de telefonische bereikbaarheid van de organisatie bij de voorbereiding en tijdens de start, het aantal bussen dat de deelnemers vanuit Groningen naar de start vervoert en de bereikbaarheid naar en uit de Kerklaan en de bescherming van de tuinen van de omwonenden.