nieuws

23 jan 2002, 00:12

College Groningen: ‘’Euroborg komt er!’’

Het College van B en W is er zeker van: ‘’De Euroborg komt er!’’. Het is dinsdag althans na lang beraad akkoord gegaan met de voorwaarden van de bouw van een langverwacht nieuw voetbalstadion voor FC Groningen

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het multifunctionele centrum 'Euroborg' is veel meer dan een stadion alleen, aldus het college. ‘’Naast FC Groningen komt er zeker een casino, een grote supermarkt en een afdeling van het Noorderpoortcollege’’, aldus een opgetogen wethouder Koen Schuiling, een van de grote voorvechters van de Euroborg. ‘’De Euroborg wordt beeldbepalend voor de stad’’, hoopt het college.
De kosten voor het stadiondeel zijn 45,5 miljoen euro. Het is opmerkelijk dat Groningen in een tijd dat er elders in het land pijnlijke affaires zijn rondom voetbalstations de nieuwe stek voor de FC in beeld heeft weten te houden. Bij banken zijn dit soort project uit de gratie. Investeerder bleken desondanks bereid diep in de beurs te tasten voor het in de stad houden van FC Groningen. Eind van de maand wordt het project ter beoordeling voorgelegd aan de Groninger raad. De eerste steen kan eind dit jaar nog worden gelegd.