nieuws

12 nov 2011, 12:12

Coffeeshophouder thuis overvallen

Een 52-jarige coffeeshophouder uit Groningen is vrijdagnacht in zijn woning aan de Fossemaheerd in Groningen overvallen. De Stadjer had bezoek van zijn 22-jarige neef uit Hoofddorp. Toen beide heren rond twee uur 's nachts de woning verlaten, drongen plotseling vier gemaskerde mannen de woning binnen. De bewoner en zijn neef werden in de woning vervolgens met vuurwapens bedreigd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De overvallers eisten direct geld en hebben geprobeerd de man vast te binden. De 22-jarige neef vluchtte naar het dak van de woning. Daar maakte hij zoveel lawaai dat buurtbewoners de politie belden. Toen agenten bij de woning kwamen reed een donkere auto met hoge snelheid weg, via de Beneluxweg, in de richting van Winsum. Meerdere politie-eenheden stelden direct een zoektocht naar de auto en daders in. Dit bleef zonder resultaat.

Het is nog onduidelijk of de overvallers iets hebben buitgemaakt. Forensische rechercheurs zijn hierna met een uitgebreid sporenonderzoek in en rondom de woning van het slachtoffer begonnen. Hierbij werd in de omgeving een leeg holster aangetroffen. Het holster is voor sporenonderzoek veiliggesteld. Bij de overval raakte de 52-jarige Stadjer gewond aan zijn hand. Hij werd voor behandeling door een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft het sterke vermoeden het hier niet gaat om een willekeurige woningoverval. De 52-jarige bewoner blijkt eigenaar te zijn van een coffeeshop. De politie onderzoekt of dit de aanleiding is geweest voor de overval.