nieuws

28 mrt 2002, 00:12

Coffeeshop ‘’Upper Ten’’ mag na jaar van strafbankje af

Coffeeshop ‘Upper Ten’ keert terug op de gemeentelijke gedooglijst voor coffeeshops. Dit heeft burgemeester Wallage besloten op basis van een advies van de ambtelijke commissie beroep- en bezwaarschriften. Op 6 maart 2001 was Upper Ten op last van de burgemeester van de gedooglijst verwijder

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

voor onbepaalde tijd omdat tot driemaal toe werd geconstateerd dat er minderjarigen in de coffeeshop aanwezig waren. Dit is in strijd met de leeftijdsgrens van 18 jaar die is vastgelegd in het lokale coffeeshopbeleid van de gemeente.
De verwijdering van de gedooglijst leidde destijds tot een kort geding en een schorsing van het besluit door de rechter op 9 april 2001. De adviescommissie voor beroep- en bezwaarschriften van de gemeente heeft vervolgens kunnen constateren dat Upper Ten inmiddels een portier in dienst heeft genomen die bezoekers controleert op leeftijd. Hierdoor is sinds de schorsing van het besluit geen overtreding van de leeftijdsgrens meer geconstateerd in Upper Ten. De bestuursrechterlijke maatregel van 6 maart 2001 heeft volgens de commissie het gewenste effect gehad.