nieuws

22 jan 2010, 10:10

Coffeeshop in Hoogezand verdacht van verkoop drugs aan minderjarigen

Coffeeshop The Happy Family aan de Meint Veningastraat 74 in Hoogezand is met ingang van 21 januari voor 3 maanden gesloten. Dat is het gevolg van een besluit van burgemeester Yvonne van Mastrigt. De politie Groningen en het Openbaar Ministerie doen op dit moment een strafrechtelijk onderzoek naar de mogelijke verkoop van softdrugs aan minderjarigen. Uit politierapportages en getuigenverklaringen blijkt dat er regelmatig sprake is van het toelaten van en verkopen aan minderjarigen. Sluiting voor 3 maanden is een bestuursrechtelijke straf bij een eerste constatering van deze overtreding. Dit volgt uit het Handhavingsbeleid drugs en coffeeshops Hoogezand-Sappemeer.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op 12 januari heeft de politie Groningen bij een controlebezoek 847,2 gram softdrugs aangetroffen. De maximaal toegestane handelsvoorraad is 500 gram. Dat geldt eveneens als een overtreding die met een tijdelijke sluiting van 3 maanden bestuursrechtelijk bestraft wordt. Ook ontbraken de verplichte voorlichtingsaffiches voor de bezoekers.

De exploitant, de heer W. Arkoub, is op 13 januari van het voornemen van de burgemeester om de coffeeshop tijdelijk te sluiten op de hoogte gebracht. Ook is hij in de gelegenheid gesteld hierop te reageren. Op 18 januari heeft de heer Arkoub het besluit persoonlijk ontvangen. Op het pand moet een affiche worden aangebracht dat de coffeeshop op last van de burgemeester tot 21 april 2010 gesloten is.