nieuws

23 jan 2002, 00:12

COC Groningen start grootse campagne om hetero’s te werven

Homo-organisatie COC start 1 maart een grootse campagne om vooral meer heteroseksuelen te bewegen lid te worden van hun vereniging. Met onder meer posters, advertenties en spotjes wil het COC het publiek duidelijk te maken dat je geen homo hoeft te zijn om je hard te maken voor homo-integratie.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

,,Je hoeft toch ook niet mishandeld te worden om lid te worden van Amnesty”, stelt directeur L. Wubbels.
Hoewel Nederland één van de meest tolerante landen ter wereld is, is het nog steeds nodig de integratie van homoseksuelen te bevorderen, aldus Wubbels. ,,Een heel groot deel is schijntolerantie”, merkt ze in de praktijk. ,,In het onderwijs kunnen docenten er nog steeds niet voor uitkomen dat ze homo zijn, de Abvakabo bevestigt dat er nog steeds hevig wordt gediscrimineerd op de werkplek en er worden nog steeds regelmatig jongens in elkaar geslagen om de simpele reden dat ze op andere jongens vallen. Dat soort nog veel voorkomende excessen kan je toch moeilijk tolerant noemen.”
Voor zover bekend is zo’n tien procent van de Nederlandse bevolking homoseksueel. ,,Maar die percentages zijn aan de krappe kant”, schat Wubbels. ,,Er zijn nog steeds grote gebieden in Nederland, vooral buiten de grote steden, waar veel mensen er bijvoorbeeld door hun geloof niet openlijk voor uit durven of kunnen komen.”
Het COC heeft haar activiteiten de afgelopen jaren ook steeds verder uitgebreid naar het buitenland. In onder meer Oost-Europa en Zuid-Amerika zijn vestigingen geopend om ook de homo-integratie in ontwikkelingslanden te bevorderen. ,,Wat dat betreft doen wij hetzelfde werk als Amnesty of Unicef, alleen spitsen wij ons toe op één specifiek onderwerp”, legt de COC-directeur uit.