nieuws

26 mrt 2002, 00:12

Chauffeur gewond bij botsing twee vrachtwagens

Bij een botsing tussen twee trucks is maandagmiddag een 41-jarige chauffeur gewond geraakt. De twee wagens kwamen met elkaar in botsing op de kruising van de provinciale wegen N367 en N366 nabij Nieuwe Pekela. De vrachtauto’s raakten beide zwaar beschadigd. Het verkeer op het baanvlak was urenlang gehinderd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het gaat om wegen met een ongelijkvloerse kruising. De gewond geraakte man reed over de N366 uit de richting Veendam richting Stadskanaal. Ter hoogte van Nieuwe Pekela verliet hij via een afrit de weg. Hij stopte onder aan de afrit voor het kruisingsvlak, maar reed vervolgens alsnog de weg op. De politie weet nog niet waarom hij deze actie uitvoerde.
Daarbij botste hij echter met de voorkant van zijn wagen tegen de rechterzijkant van een andere vrachtauto, aldus de Regiopolitie Groningen. De 41-jarige chauffeur raakte niet ernstig gewond, de 51-jarige bestuurder van de aangereden auto kwam met de schik vrij. De ter plaatse aanwezige traumahelicopter hoefde daarom dan ook niet in actie te komen.