nieuws

10 feb 2014, 10:10

‘Chaos en complete paniek in Veendam’ , zegt voorzitter Peter Feiken

Het vuurwerkincident in een sportkantine in Veendam, waar zondagavond een 26-jarige man bij om het leven kwam, zorgde voor ,,chaos en complete paniek”. Dat zegt Peter Feiken, voorzitter van amateurvoetbalclub Veendam 1894, maandag.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De voorzitter was aanwezig in de kantine op sportpark De Langeleegte, de voormalige thuishaven van de failliete profclub SC Veendam, toen er een knal klonk en een 26-jarige man zwaargewond raakte. ,,Ik heb het zelf niet gezien, maar vervolgens was er chaos en complete paniek”, aldus Feiken.
 


Volgens getuigen zou de man het vuurwerk in zijn mond hebben gestoken. De politie is nog druk bezig met het onderzoek naar het incident. ,,We kunnen nog niet precies zeggen wat er is gebeurd, maar ook wij hebben verhalen gehoord dat de man het vuurwerk in zijn mond zou hebben gehad.”De man komt volgens de voorzitter van Veendam 1894 uit de supportersvereniging van SC Veendam, dat vorig jaar uit het betaalde voetbal verdween. Hij was geen lid van de amateurclub. Zondagavond was hij een van feestgangers in de sportkantine nadat Veendam 1894 de tweede periodetitel had binnengehaald. ,,Er was ook echt een feeststemming totdat het vuurwerk afging. Supporters hebben alles op alles gezet om zijn leven te redden”, aldus Feiken. De man overleed ter plekke.Veendam 1894 heeft alle trainingen voor vandaag afgelast. Vanavond is er in de kantine een besloten bijeenkomst voor iedereen die gisteren aanwezig was. Daarbij is ook slachtofferhulp aanwezig. ,,Er waren kleine kinderen en volwassenen en dit incident heeft grote impact.” Het bestuur van de club kijkt of andere activiteiten in de komende dagen ook worden afgelast. ,,We hopen dat de rust terugkeert en iedereen dit kan verwerken. Ons medeleven gaat uit naar de familie van de man.”De politie is nog bezig met het onderzoek naar wat er precies is gebeurd in de voetbalkantine.