nieuws

06 nov 2007, 15:03

Celstraf voor jarenlange vrouwenhandel

De rechtbank in Groningen heeft dinsdag Geert F. 23 maanden celstraf en een boete van 13.000 euro opgelegd. Samen met Roseane G. heeft hij zich schuldig gemaakt aan jarenlange vrouwenhandel.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De vrouw werd veroordeeld tot zeventien maanden cel, waarvan drie maanden voorwaardelijk, en een proeftijd van twee jaar. De twee zouden sinds 2001 veertien Braziliaanse vrouwen hebben uitgebuit, door ze met mooie beloftes naar Nederland te halen en ze vervolgens te dwingen in de prostitutie te werken.
Volgens het Openbaar Ministerie (OM) hebben F., eigenaar van een escortbureau in Marum, en G. de vrouwen voorgehouden dat zij in Nederland in vrijheid in de prostitutie konden werken en daarmee veel geld konden verdienen. In werkelijkheid werden de vrouwen gedwongen in de prostitutie te werken en werden hun paspoorten en het verdiende geld afgenomen.
De rechtbank oordeelde dat de twee zich schuldig hebben gemaakt aan ,,het uitbuiten van een kwetsbare groep jonge vrouwen. ,,Ze maakten misbruik van de afhankelijke positie waarin de vrouwen verkeerden, aldus de rechter.