nieuws

09 mrt 2009, 15:03

Celstraf geëist voor grootschalige drugshandel

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag voor de rechtbank in Groningen vier jaar celstraf, waarvan een jaar voorwaardelijk, geëist tegen een 51-jarige man uit Hoogezand voor grootschalige handel in drugs. De man zou vanuit zijn woning xtc, amfetamine, cocaïne en GHB hebben verkocht en verhandeld naar Duitsland.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In totaal zijn volgens het OM veertien mensen bij de drugshandel betrokken, onder wie vijf medewerkers van justitie. Vier personeelsleden van de penitentiaire inrichting in Ter Apel en een medewerker van jeugdinrichting Het Poortje in Groningen worden verdacht van het in bezit hebben en vervoeren van harddrugs.

De 51-jarige man uit Hoogezand bekende sinds maart 2004 drugs te hebben verkocht, maar zegt dit te hebben gedaan om zijn vrienden uit het criminele circuit te houden. Volgens de Officier van Justitie was de woning van de man ,,een walhalla voor recreatieve gebruikers’’. In totaal zouden zo’n 75 klanten vele tientallen kilo’s harddrugs bij de man hebben gekocht. De partydrug GHB werd er in jerrycans geleverd.

De rechter doet op 9 april uitspraak. De overige verdachten, waaronder de medewerkers van justitie, zullen de komende weken voor de rechter verschijnen.