nieuws

21 feb 2002, 00:12

CDA wil meer begrip tussen jong en oud

De CDA-fractie uit de stad Groningen wil werken aan een groter begrip tussen jong en oud. Raadslid Jan Seton dient daartoe dinsdag het initiatiefvoorstel Jong en Oud Interactief, Join, in.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Met dit initiatief wil het CDA jongeren en ouderen laten profiteren van elkaars kwaliteiten in plaats van zich aan elkaar te ergeren. Het afgelopen jaar nog liepen de gemoederen hoog op over een voetbalkooi in Vinkhuizen. Jongeren wilden een plek om zich te vermaken, terwijl oudere bewoners veel overlast vreesden. Het CDA wil dergelijke ergernissen in de toekomst voorkomen.
Groningen kent incidenteel succesvolle projecten die ouderen al in contact brengen met basisschoolkinderen, maar jongeren tussen 12 en 18 blijven tot nu toe buiten beeld. “En dat terwijl juist tussen ouderen en tieners het meeste onbegrip bestaat,” aldus Seton.
Seton verwijst naar het succesvolle Rotterdamse project ‘generatiematch’, waarbij ouderen en jongeren samen leuke dingen ondernemen. “Aan zo’n project kunnen beiden plezier beleven en er zijn genoeg vrijwilligers te vinden uit de grote groep vitale ouderen, die de stad rijk is,” aldus raadslid Jan Seton.