nieuws

12 aug 2002, 00:12

CDA verwijt Groningen nalatigheid bij forse wateroverlast

De fractie van het CDA in de Groningse gemeenteraad vindt dat B en W mede-verantwoordelijk zijn voor forse wateroverlast afgelopen weekend in de stad Groningen. Door hoosbuien ontstond forse waterschade in de Verlengde Grachtstraat.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Woningen in de Verlengde Grachtstraat kwamen voor de tweede keer in korte tijd blank te staan, doordat de riolering het water niet snel kan afvoeren. ‘Dit heeft opnieuw veel schade veroorzaakt wat mogelijk met een relatief simpele ingreep voorkomen had kunnen worden, bijvoorbeeld door de straat aan de zijde van het plantsoen tijdelijk open te breken. Volgens een bewoonster is deze situatie in de twintig jaar dat zij er woont niet voorgekomen, dus wat is er mis als dat nu in korte tijd meerdere malen gebeurt?’, zo vraagt CDA raadslid Hilda Deinum zich af.
De CDA-fractie vindt dat de gemeente preventieve maatregelen had moeten nemen na de ervaring van de eerste keer en de weersverwachting en wil graag dat het college van B en W ‘een gebaar’ maakt naar de getroffen bewoners.