nieuws

27 jan 2010, 09:09

CDA overweegt steun Groninger Forum in te trekken

CDA en D66 in de gemeenteraad van Groningen overwegen de steun aan het Groninger Forum in te trekken wanneer er vanmiddag tijdens een spoeddebat geen zekerheid komt over de financiering. Beide fracties eisen die zekerheid van het college van B en W van Groningen. Mochten CDA en D66 hun steun daadwerkelijk intrekken dan blijft er nog een zeer krappe meerderheid over voor het Groninger Forum. De vraag is of er dan voldoende draagvlak overblijft. Vanmiddag zijn daarom alle ogen gericht op PvdA- wethouder Frank de Vries die tijdens een spoeddebat in de gemeenteraad duidelijkheid moet geven over de financiering.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

CDA fractievoorzitter Jan Seton liet vanmorgen voor Radio Noord weten al in juni te hebben gevraagd om zekerheid over een extra Rijksbijdrage van tien miljoen euro. Volgens Seton heeft hij nog steeds geen klip en klaar antwoord op de vraag of die zekerheid er ook is.


Wel heeft wethouder Frank de Vries onlangs in een opinieartikel in het Dagblad van het Noorden laten doorschemeren dat die tien miljoen euro Rijksbijdrage er zeker zal komen. Maar Seton vindt dat onvoldoende als toezegging aan de gemeenteraad. Daarom wil hij vanmiddag een harde toezegging in de gemeenteraad zelf dat de tien miljoen euro er ook echt komen.

CDA verkiezingsstunt ?

Seton wijst de suggestie van de hand dat het CDA zo vlak voor de verkiezingen bezig is met een verkiezingsstunt en plotseling de eerdere steun aan het Groninger Forum ter discussie gaat stellen nu er steeds meer weerstand lijkt te komen . ‘Wij hebben immers in juni al gevraagd om zekerheid over die tien miljoen. Het is logisch dat wij nu klip en klaar willen hebben of dat goed geregeld is’, zo betoogde hij.