nieuws

19 jan 2010, 11:11

CDA ergert zich: 'VVD Groningen net zo erg als Stadspartij; Betty de Boer kruipt bij Prummel op schoot'

De emoties beginnen behoorlijk op te lopen in de Groningse gemeentepolitiek. Eerst haalde de VVD uit naar de directeur van het Groninger Museum en naar het Groninger Forum, nu krijgt de VVD er zelf van langs. Fractievoorzitter Jan Seton van het CDA in Groningen vindt dat de VVD een paar bruggen te ver gaat en een beetje doordraait. Volgens de CDA-voorzitter is fractievoorzitter Betty de Boer momenteel net zo erg als de Stadspartij. Sterker nog: Betty de Boer kruipt steeds meer bij Robert Prummel van de Stadspartij op schoot. Seton schrijft een en ander in het CDA-weblog in www.dsg.nl. (Overigens blijkt uit andere weblogs in de DSG dat de kritiek van de VVD op het Groninger Forum niet door iedereen wordt gewaardeerd. De SP eist zelfs excuses van de VVD fractievoorzitter) Jan Seton over Betty de Boer::

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:


'VVD-collega Betty de Boer maakt het de laatste tijd wel bont. Eerst gaat ze kritiek leveren op een privévakantie van de directeur van het Forum, vervolgens voegt ze gemakshalve het CDA bij het linkse kamp. Hard roepen is makkelijk, maar zorg dat je je bij de feiten houdt.
Kijk, daar heb ik nu een hekel aan, eerst een grote broek aantrekken over de reis van Forumdirecteur Bas van Kampen naar Sidney en als dat dan niet juist blijkt te zijn, geen excuses aanbieden. Wees dan een vent, geef aan dat je je hebt vergist en ga dan verder met waar je mee bezig bent. Iedereen kan een fout maken, niet?
Het tweede onderwerp gaat wat dieper, want in haar “de week bekeken” van 17 januari zegt ze: “Het CDA houdt daarentegen de mogelijkheid wel open om als troostpartij te fungeren.” Waar haalt ze dat vandaan? Ik daag haar uit één uitspraak van mij te citeren waaruit dat blijkt. Zolang ze daar niet in slaagt, is duidelijk dat dit niets anders is dan campagneretoriek, ongefundeerd iets roepen.
Want het zou haar wel uitkomen, zo’n positie van het CDA. Maar niets is minder waar: voor zo’n college zouden de linkse partijen gedrieën van hun geloof moeten vallen op essentiële punten zoals financiële degelijkheid, bereikbaarheid en parkeren, veiligheid, handhaving, coffeeshops, voorzieningen in wijken, beheer en onderhoud, studentenhuisvesting, burgerparticipatie en de positie van de overheid. En ook over Forum en tram zijn we nog niet uitgepraat.  En bovendien gaan wij toch niet het college dat we de afgelopen 4 jaar hebben bekritiseerd, vooral vanwege zijn houding naar de stad en Stadjers, aan een meerderheid helpen?! Dat zou volkomen ongeloofwaardig zijn.
Nee, het CDA wordt niet linkser. Maar de VVD wordt wel rechtser. De laatste tijd doet de VVD niets anders dan dezelfde soort teksten scanderen als de Stadspartij, in de hoop daar kiezers mee te trekken. Dat mag natuurlijk, maar ik herken daarin op geen enkele manier meer de VVD van een aantal jaren terug, die liberaal kon zijn en toch serieuze gesprekspartner bleef voor andere, ook linkse partijen. De Boer kruipt steeds meer bij Prummel (Stadspartij) op schoot, en dat is niet goed voor de VVD en ook niet goed voor de stad.''

Jan Seton


Fractievoorzitter CDA
Gemeenteraad Groningen