nieuws

03 jul 2000, 00:12

CasTel Media uit Groningen maakt Internet-tv-programma

Het in Groningen gevestigde CasTel Media heeft een televisie-programma ontwikkeld speciaal voor internet-beginners.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In alle euforie over de zegeningen van internet wordt vaak vergeten dat nog maar de helft van alle Nederlanders een aansluiting op het wereldwijde web heeft. En degenen die wel toegang tot het nieuwe medium hebben, heten niet allemaal Maurice de Hond, Ben Woldring of Bill Gates. Het medium neemt een grote vlucht, dat wel, maar voor de meeste Nederlanders is internet nog behoorlijk nieuw. Soms lijkt het echter wel of we allemaal allang verstand moeten hebben van html, icq, browsers en bookmarks.
Juist voor wie wel interesse heeft voor internet, maar (nog) geen kenner is, zenden Casema en Essent Kabelcom zenden vanaf 1 juli het nieuwe televisieprogramma WebSpot uit. WebSpot wil internet begrijpelijk maken. Het programma onderscheidt zich door op een laagdrempelige manier weer te geven hoe onderhoudend en nuttig internet kan zijn.
In elke aflevering worden tips over interessante en handige sites gegeven en worden favoriete sites van kijkers behandeld. Ook gaat presentator Peter Gildemeester op bezoek bij mensen die zelf een site hebben gebouwd, of bij iemand die op bijzondere wijze gebruik maakt van internet. Tot slot wordt in elke aflevering een kijkersvraag behandeld.
Aan WebSpot is ook een internetsite gekoppeld (http://www.webspot.nl). Behalve alle informatie over het programma en een Web-ABC, is er elke werkdag vers internetnieuws te lezen.
WebSpot is vanaf zaterdag 1 juli elke dag meerdere malen rond het hele uur te zien op het informatiekanaal (mozaïekkanaal) bij Casema en Essent Kabelcom. Wekelijks vanaf zaterdag is er een nieuwe aflevering te zien.