nieuws

15 jan 2002, 00:12

‘Carpoolers in Groningen moeten lege busbanen kunnen gebruiken’

De busbanen in Groningen, die het grootste deel van de tijd toch niet gebruikt worden, moeten worden opengesteld voor carpoolers. Dat zegt het Vervoer Coördinatie Centrum Groningen vanmiddag in het Nieuwsblad van het Noorden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens het bericht in het Nieuwsblad zouden de Busbanen, die voor 95 procent van de tijd onbenut zouden zijn, volgens het Vervoer Coördinatie Centrum Noord-Nederland (VCC) ook moeten worden gebruikt om het carpoolen te bevorderen. Delen ervan kunnen best worden opengesteld voor carpoolers of zogeheten vanpoolbusjes, zegt noordelijk VCC-directeur G. Fidom. Hij is niet bevreesd voor misbruik door andere automobilisten.
De maatregel zou er samen met andere voor kunnen zorgen dat op korte termijn duizenden mensen extra hun auto tijdens het woonwerkverkeer delen. In het Noorden is een enorm potentieel aan carpoolers: zo'n 50.000 forenzen. De carpooldatabank (www.carpooldate.nl) die VCC-Noord een jaar geleden op internet startte, is een succes. Rond de jaarwisseling kwam het aantal inschrijvers op 500.