nieuws

25 nov 2001, 00:12

Carnavalsvereniging De Kachelpiep’n verovert Groningen

Net als voorgaande jaren, organiseert Carnavals Vereniging De KACHELPIEP'N, weer de jaarlijkse kroegentocht door Stad en Ommeland. Daarmee lijkt het carnaval bezig met een gestage opmars in het nuchtere Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Voor deze kroegentocht worden alle verenigingen uit Groningen en Drenthe uitgenodigd. De deelnemende verenigingen komen dit jaar dan ook uit alle hoeken van onze provincies. Zo zullen er verenigingen uit Ter Apel, Bargercompascuum, Valthermond, Winschoten, Ruttenbrock, Veendam, Emmen en Emmercompascuum deelnemen aan onze tocht die gehouden word op 24 november, vanuit onze residentie Café Kachel. (www.cafekachel.nl)
Maar de kroegentocht is niet alleen toegankelijk voor carnavalsverenigingen, maar natuurlijk voor iedereen die gezellig is en van een feestje houdt. Dit mag gekleed maar ook verkleed. (niet verplicht maar maakt het wel gezellig). Omdat de animo voor de gezelligste kroegentocht van Groningen, steeds groter wordt en er dit jaar dus zo'n 200 !!!!deelnemers worden verwacht groeit de kachel uit zijn jasje, en is er gezocht naar een andere vertrek en aankomst locatie, waar al deze mensen wel in gaan. Dit hebben we gevonden bij onze vrienden van Unitas dit is een studenten vereniging a/h Schuitendiep waar vroeger het karaoke café zat dus bijna naast de Residentie van de Kachelpiep'n. Unitas was dan ook meteen bereid om onze vereniging hier mee te helpen, zodat we daar kunnen verzamelen, en na de tocht ook terug zullen keren. De aanvang van de avond is om 2 1 00 en om 21.30 zal iedereen welkom worden geheten door de voorzitter van de Carnavals Vereniging, en tevens oud prins Reinder Lanting. Daarna volgt een huldiging voor alle verenigingen die natuurlijk word uitgevoerd door onze nieuwe Prins en Adjudant die op deze avond bekend gemaakt gaan worden. Na het officiële gebeuren,zullen de groepen worden verdeeld en krijgt iedereen een button met een andere kleur, de kleur staat voor een bus nummer, die de mensen de hele avond van café naar café brengt.(groepen worden wel bij elkaar gehouden)
Iedereen die mee doet betaald f 60,=. Hiervan worden de drankjes en het vervoer betaald, er hoeft dus ook de hele avond geen portemonnee weer getrokken te worden.(dit geld van +/- 22.00 tot +/- 03.00) Dit kan zo georganiseerd worden door dat we met de cafés, goede afspraken hebben gemaakt betreffende de bier prijs, zodat we van de korting die we krijgen per bedrijf, de onkosten bijna gedekt kunnen worden.