nieuws

31 jan 2008, 19:07

Carnaval in Groningen??!! Politie houdt er wél rekening mee

Carnaval in Groningen: bestaat dat? Grunnegers en carnaval, het lijken twee verschillende werelden. Behalve dan in Kloosterburen en Ter Apel, waar het carnaval een oude katholieke traditie is. Toch houdt de Groningse politie voor de gehele provincie wel degelijk rekening met carnaval. En in verband daarmee schakelt de politie Bob in.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De komende maand en met name tijdens carnaval controleert Regiopolitie Groningen feestvierders in verschillende plaatsen in de provincie op rijden onder invloed van alcohol. Hiermee wil de politie voorkomen dat carnavalgangers die te veel hebben gedronken, als bestuurder aan het verkeer deelnemen. De feestvierders wordt geadviseerd om een Bob aan te wijzen die iedereen veilig thuis kan brengen. Een andere mogelijkheid is om alternatief vervoer te kiezen.
Tijdens de controles deelt de politie zogeheten Bob-frissers uit om automobilisten eraan te herinneren dat een echte Bob helemaal geen alcohol drinkt. De afkorting ‘Bob’ staat immers voor Bewust Onbeschonken Bestuurder.

Er lijkt vooral onder jongeren een zekere tolerantie te ontstaan dat de Bob matig mag drinken. De Bob-frisser herinnert hen eraan dat het maximaal toegestane promillage voor bestuurders die minder dan vijf jaar hun rijbewijs hebben, 0.2 promille is. Jongeren die hun veiligheid, hun rijbewijs én de veiligheid van andere weggebruikers niet op het spel willen zetten, doen er dus goed aan helemaal geen alcohol te drinken. Met de Bob-frisser maken automobilisten bovendien kans op leuke schaatsprijzen.

Kijk ook eens op: www.jebenttopbob.nl.