Nieuws

Cannabisapotheek Groningen: steeds meer chronische patiënten als afnemer

De omzet in de Cannabisapotheek in Groningen vertoont een duidelijk stijgende lijn. Ten opzichte van de eerste helft van 2007, werd in de tweede helft ca 10 % meer verkocht. Dat meldt woordvoerder mevr. Fleur Woudstra. Omdat het zo goed gaat met deze voor Nederland unieke apotheek verhuist deze van haar huidige locatie aan de Oostersingel in Groningen naar Apotheek Hanzeplein, pal tegenover het UMCG. De omzet in de Cannabisapotheek in Groningen vertoont een duidelijk stijgende lijn. Ten opzichte van de eerste helft van 2007, werd in de tweede helft ca 10 % meer verkocht. Dat meldt woordvoerder mevr. Fleur Woudstra. Omdat het zo goed gaat met deze voor Nederland unieke apotheek verhuist deze van haar huidige locatie aan de Oostersingel in Groningen naar Apotheek Hanzeplein, pal tegenover het UMCG.


Leestijd: 1 minuut

Eigenaar van de Cannabisapotheek, Stichting Medicinale Cannabis Nederland (MCN), heeft hierover deze week overeenstemming bereikt met Apotheek Hanzeplein. De Cannabisapotheek wordt zo weer onderdeel van Apotheek Hanzeplein, waar het twee jaar geleden ook is begonnen.

Belangrijkste reden voor de verhuizing is een financiële. Als de Cannabisapotheek zelfstandig wil blijven zou de prijs van de cannabis binnenkort flink omhoog moeten. Tot nu toe was MCN dankzij donaties en giften in staat de prijs laag houden, maar ziet dat in de nabije toekomst niet als een goede basis voor een gezond bedrijf. Door met Apotheek Hanzeplein blijvend in zee te gaan, kan de verkoopprijs voor de medicinale cannabis beduidend lager blijven dan wanneer de Cannabisapotheek aan de Oostersingel apart open zou blijven.

In de serviceverlening aan de klanten van de Cannabisapotheek zal weinig tot niets veranderen. Vanwege de veel ruimere openingstijden van Apotheek Hanzeplein, wordt de bereikbaarheid van de Cannabisapotheek zelfs beduidend beter.
Alle patiënten van de Cannabisapotheek en hun artsen kregen vorige week persoonlijk bericht hierover.

Het is nu precies een jaar geleden dat de Cannabisapotheek werd geopend door Wethouder Janny Visscher van de stad Groningen. In dat jaar is er veel gebeurd binnen de Cannabisapotheek. Eén van de hoogtepunten was het in september 2007 -samen met het Wenckebach Instituut georganiseerde- bijzondere wetenschappelijke symposium voor artsen en specialisten uit heel Nederland in het UMCG, onder voorzitterschap van voormalig Minister van Gezondheid Els Borst.

De omzet in de Cannabisapotheek vertoont een duidelijk stijgende lijn. Ten opzichte van de eerste helft van 2007, werd in de tweede helft ca 10 % meer verkocht. Verwacht wordt, dat deze stijging doorzet en dat steeds meer chronische patiënten vanwege de lage prijs en de gegarandeerd veilige kwaliteit de overstap van de coffeeshop naar de Hanzeplein Apotheek zullen gaan maken voor medicinale cannabis.