nieuws

15 sep 2009, 10:10

Oud-gedeputeerde Calon declareerde cursus van 20.000 euro, met toestemming provincie

Marc Calon was in zijn hoedanigheid van gedeputeerde verantwoordelijk voor meer dan de helft van alle onkosten die het provinciaal college in 2008 declareerde. Hij declareerde onder andere een cursus van 20.000 euro. Dat meldt RTL Nieuws na onderzoek naar het declaratiegedrag van provinciebestuurders.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens RTL heeft de voormalig PvdA-gedeputeerde in totaal 29.578,29 euro aan onkosten in rekening gebracht. De vaste vergoeding, die elke gedeputeerde jaarlijks krijg, is gesteld op 7500 euro. In totaal werd er bij de provincie voor bijna zestigduizend euro aan bonnetjes ingeleverd.

De huidige voorzitter van de vereniging van woningcorporaties Aedes declareerde onder andere een cursus van 20.000 euro. De provincie meldt dat die cursus is betaald uit een potje voor opleidingsbudgetten. Deelname aan de cursus is goedgekeurd door het college van gedeputeerde staten. RTL meldt verder dat de cursus niet aan de provincie hoeft worden terugbetaald. Ze zouden op dat moment niet hebben geweten, dat Calon weg zou gaan bij de provincie.

Het is overigens niet voor het eerst dat Calon in het nieuws is. In het begin van 2009 was ophef ontstaan over het hoge salaris dat hij zou krijgen voor zijn baan als voorzitter bij Aedes.