nieuws

11 jul 2007, 00:12

Calon: ‘Max van den Berg zal zich even fel inzetten voor Hoge Snelheidslijn’

Volgens de Groningse gedeputeerde en PvdA-lijsttrekker Marc Calon zal Max van den Berg zich met evenveel enthousiasme inzetten voor de Hogesnelheidslijn als Hans Alders. ‘Van den Berg is steeds voorstander van die snelle verbinding geweest. Bovendien is hij democraat en zal hij zeker uitvoering geven aan de wil van Provinciale Staten van Groningen op dit punt’.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens een verklaring van Provinciale Staten is voor Max van den Berg gekozen als opvolger van Alders omdat Van den Berg een ‘coördinator en bruggenbouwer is, die in staat is samenwerking te stimuleren en die zeker een allerte voorzitter zal zijn’.

Gedeputeerde Calon kan zich daar helemaal in vinden. ‘Ik ben erg blij met zijn komst. Het is iemand met veel ervaring. Hij is jarenlang landelijk voorzitter van de PvdA geweest. Zoiets overleef je niet makkelijk, en hij heeft laten zien dat hij daar wel in slaagde. Ook heeft hij de laatste jaren bewezen boven de partijen te kunnen staan’.

Volgens Marc Calon is het niet terecht wanneer Van den Berg nu nog zaken worden verweten die dertig jaar geleden speelden. ‘Hij was verantwoordelijke voor de invoering van het Verkeers Circulatie Plan in Groningen. Dat is een goed besluit geweest, want dat plan functioneert nog steeds!’, aldus Calon.

Wanneer er mensen zijn die denken dat Van den Berg er in Groningen een potje van zal maken, dan is dat onterecht, zegt Calon. ‘Toen Hans Alders hier tien jaar geleden kwam, zeiden ook velen: dan gaat de deur dicht in Groningen en kan er straks niets meer. Maar nu wordt Alders bijna als een heilige vereerd. Dus ook wat Van den Berg betreft zeg ik: ‘’stick to the facts!’. Ik ben heel blij met zijn komst. Het is iemand die mij persoonlijk zelfs motiveert en waar ik veel van kan leren’.