nieuws

01 jan 2010, 09:09

Cafe Grootegast Nieuwjaarsochtend door brand verwoest

De woonverdieping van een cafe in Grotegast is vanochtend door brand verwoetst. Om 06.15 uur werd brand gemeld bij Lukie's cafe aan de Langeweg in Grootegast. Bij aankomst van de brandweer van Grootegast bleek dat er veel rook onder het dak van het pand, waar tevens een eetcounter gevestigd is, vandaan kwam. Daarop werd opgeschaald naar een middelbrand. Brandweer Grijpskerk kwam ook ter plaatse met een tankautospuit.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Omdat de brandweer er niet zeker van was of er nog mensen in het woongedeelte op de bovenverdieping aanwezig waren, werd geprobeerd via de trap de verdieping te bereiken. De vuurbelasting onder het dak was echter dermate hevig dat het niet meer mogelijk was de bovenverdieping te betreden. De politie kreeg echter vrij snel contact met de eigenaar. Die wist te vertellen dat er niemand meer in het pand was.
Door dakpannen te verwijderen kon de brandweer de vuurhaard onder de kap bereiken. Met lagedrukstralen werd de brand vervolgens van buitenaf bestreden. Het dak en de bovenverdieping van het pand werden door de brand totaal verwoest. De eetcounter en het cafe liepen enorme rook- en waterschade op.
Om 08.05 uur had de brandweer het vuur onder controle en kon worden nageblust. Om 09.30 uur keerden de voertuigen terug naar de kazernes. De oorzaak van de brand is niet bekend. De politie doet onderzoek