nieuws

26 mei 2008, 23:11

BV Veendam voorlopig gered

BV Veendam is voorlopig gered. De noodlijdende Groningse eerstedivisieclub heeft van de gemeente een financiële injectie gekregen van 3,5 ton. Wethouder Schmaal deed die toezegging maandagavond na een stemming in de raadsvergadering. Met dat bedrag kan Veendam de maanden mei en juni overbruggen totdat de nieuwe sponsorgelden binnenkomen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vrijdag werd bekend dat de club op zwart zaad zit. Omdat dit niet de eerste keer is dat BV Veendam in geldnood verkeert, heeft de gemeenteraad eisen gesteld. Zo moet er voor 1 juni een begroting voor dit jaar liggen. Is dit het geval, dan krijgt de club alvast 2,5 ton om onder andere de salarissen van mei en juni uit te betalen. Vervolgens moet de KNVB de begroting goedkeuren voor 1 juli, dan krijgt de voetbalclub de overige ton. Tenslotte eist de gemeenteraad een sluitende meerjarenbegroting voor 1 september.

Om uit de problemen te komen, heeft BV Veendam al een aantal oplossingen bedacht. Zo kan er veel bezuinigd worden door samen te werken met andere clubs, zoals FC Groningen. ,,De eerste gesprekken met directeur Hans Nijland zijn inmiddels gevoerd, en binnenkort gaan we met elkaar om tafel om het idee handen en voeten te geven. Dit kan de club enkele tonnen besparen”, aldus Schmaal.

Mocht het de club toch niet lukken om uit de problemen te komen, dan gaat de stekker eruit en moet het geld aan de gemeente terugbetaald worden. ,,Dit is hun laatste kans, absoluut”, zei een stellige Schmaal.

Een paar honderd supporters waren naar de raadsvergadering gekomen om hun steun aan de club te betuigen. ,,Zij zijn uit blijdschap luid gillend naar buiten gerend na afloop van de vergadering”, aldus de wethouder.