nieuws

18 okt 2008, 12:12

BV Veendam krijgt stadion in vorm banaan

De Groningse betaald voetbalvereniging BV Veendam krijgt een nieuw stadion in de vorm van een banaan. Met deze vorm van het stadion heeft de BV Veendam een wereldprimeur. Als de gemeenteraad van Veendam akkoord gaat kan het nieuwe stadion gebouwd worden op een nieuwe locatie langs de N33, zo bevestigde een woordvoerder zaterdag.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

BV Veendam heeft momenteel een stadion aan de Langeleegte, dat echter te klein is. Daarom heeft de club opdracht gegeven voor het ontwerp van een nieuw stadion met een capaciteit van circa zesduizend bezoekers. De Groningse architect Klaas Paul de Boer heeft nu een stadion bedacht in de vorm van een banaan. |Daarbij komen de bezoekers aan een zijde van het veld te zitten. Aan de overzijde komt een voorziening waar artiesten voorstellingen kunnen verzorgen. Daarmee krijgt het nieuwe stadion een multifunctioneel karakter.
*
De gemeenteraad van Veendam moet zich in november uitspreken over het plan. Als de Raad akkoord gaat kan het volgens de woordvoerder nog wel enkele jaren duren voordat alle procedures zijn afgerond en het nieuwe stadion gerealiseerd is.