nieuws

28 apr 2010, 16:04

BV VEENDAM: HET EINDE

De bewindvoerder van het in financiële nood verkerende BV Veendam heeft woensdagmiddag besloten bij de rechtbank in Groningen het faillissement van de oost-Groningse voetbalclub aan te vragen. Volgens mr. W. Entzinger heeft hij daartoe moeten besluiten nadat een van de belangrijkste sponsoren, Jans Norder, niet om vier uur ’s middags het gevraagde bedrag van 950.000 euro had overgemaakt. Wel wilde hij 600.000 euro overmaken maar volgens de bewindvoerder was dat onvoldoende.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘Ik heb verzocht de surseance van betaling in te trekken. Ik ga er vanuit dat de rechtbank donderdag dan het faillissement uit zal spreken’, aldus Entzinger. Volgens Entzinger had Norder ooit afgesproken dat hij 1,3 miljoen euro zou overmaken. Nu hij niet verder wil gaan dan 600.000 euro kan BV Veendam niet aan haar lopende verplichtingen voldoen en al helemaal niet aan een nieuw seizoen beginnen.

Zolang er nog geen uitspraak is over een failissement is nog niet bekend of er komend weekend gevoetbald wordt. Maar als het faillissement donderdag wel wordt uitgesproken zullen de medewerkers worden ontslagen en zal de KNVB de proflicentie van BV Veendam intrekken. Daarmee is dan een einde gekomen aan het betaald voetbal in oost-Groningen.