nieuws

19 sep 2008, 16:04

Butlers in Groninger bibliotheken

Tot en met 1 oktober 2008 kunnen alle inwoners van de provincie Groningen kandidaten nomineren in alle bibliotheken in stad en provincie en via de website www.meestattentegroninger.nl. Uit alle nominaties zal de jury, bestaande uit de Commissaris van de Koningin in Groningen, de heer Max van den Berg, zangeres Imca Marina, RTV Noord presentatrice Eva Hulscher en de directeur van Biblionet Groningen, de heer Rob Pronk, vijf finalisten kiezen, die zij bekendmaakt in de halve finale op 4 oktober in de Bibliotheek van Hoogezand. In het kader van deze Verkiezing van de meest attente Groninger 2008 bezoeken enkele butlers bibliotheken in de provincie Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op donderdag 25 september zijn ze van 14.00 tot 16.00 uur in de Bibliotheek van Leek aanwezig om leners te helpen; de butlers zullen hun boeken dragen, helpen met het zoeken in de catalogus en hen de weg wijzen. Maar ze zijn er niet alleen voor hand- en spandiensten; ze komen bezoekers ook een prettig moment met veel persoonlijke aandacht bezorgen. Daarnaast delen ze freecards met de tekst Ik vind jou attent uit.

 Zaterdag 27 september zijn de butlers in de Bibliotheek van Stadskanaal (10.00 tot 12.00 uur) en de Bibliotheek van Veendam (14.00 tot 16.00 uur).
Het bezoek van de butlers aan de bibliotheken maakt onderdeel uit van de Verkiezing van de meest attente Groninger 2008, een project van het kunstcollectief SUBstitution in samenwerking met de Openbare Bibliotheken van Groningen. Met het bezoek van de butlers willen beide partijen laten zien hoe makkelijk het is aardig voor elkaar te zijn, maar ook meteen de aandacht vestigen op de verkiezing die in het leven is geroepen om attente Groningers te belonen en minder attente Groningers te stimuleren attenter te worden.

Nomineren

Daarna is het laatste woord aan de Groningers: zij bepalen via een stemwebsite wie zich de Meest attente Groninger 2008 mag noemen en in de watten zal worden gelegd. De uitslag wordt bekendgemaakt in een grote finaleshow met live muziek gepresenteerd door Janine Abbring op zondag 2 november in de Centrale Bibliotheek in de stad.

De Verkiezing van de meest attente Groninger 2008 wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie en Gemeente Groningen en de Openbare Bibliotheken van Groningen. Bloemstylist Hans Zijlstra, Grand Hotel de Kromme Raake, Abraham’s Mosterdmakerij, Kunsteboer, Kapsalon Kapsoones, Puur Food en Knol’s Koekbakkerij stellen enkele prijzen gratis ter beschikking. Jacobontwerpt.nl is verantwoordelijk voor de vormgeving en de Firma Mulder verzorgt de aankleding van de finaleshows.