nieuws

18 mrt 2002, 00:12

Bus van Groningse touroperator in Frankrijk verongelukt; acht doden

Bij een ongeluk met een bus van een Groningse reisorganisatie zijn vannacht omstreeks drie uur in Frankrijk acht personen om het leven gekomen. Daaronder zes passagiers van de reisbus, de buschauffeur en de chauffeur van een Italiaanse vrachtwagen waar de bus mee in botsing kwam.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Drie gewonden bevinden zich nog in levensgevaar. Het is nog niet bekend of er onder de passagiers Groningers zaten. De bus zelf was van een maatschappij uit Klazienaveen, maar de reis was geboekt via de Groningse reisorganisatie Biz-Travel uit de Folkingestraat. De directeur van dit bedrijf is onderweg naar Frankrijk.
De buspassagiers waren op de terugweg van een driedaagse ski-vakantie.
Alarmcentrale Elvia heeft een rampenteam naar Metz gestuurd voor de opvang van de slachtoffers van de busramp. De snelweg waarop het ongeluk gebeurde, de A31, blijft in elk geval tot het middaguur in noordelijke richting afgesloten. Achter de verongelukte bus reed een bus van Veenstra Reizen uit het Friese Buitenpost waarin toevallig veel medici zaten, die de helpende hand toestaken bij de eerste hulp. Deze bus heeft de reis later voortgezet naar Nederland. Twee van de inzittenden van dit voertuig zijn op de rampplek achtergebleven om hulp te verlenen.