nieuws

15 mei 2011, 09:09

Burgernet steeds succesvoller in Groningen: dader gewelddadige overval snel aangehouden

Dat veel mensen in Groningen zich aansluiten bij Burgernet om daarmee de politie een handje te helpen, begint steeds meer zoden aan de dijk te zetten. De politie heeft daardoor zaterdagavond, met behulp een 32-jarige overvaller uit Groningen razendsnel aangehouden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De politie kreeg een melding van een kassaroof in een poolcentrum aan het Akerkhof in Goningen. Het bleek dat de verdachte een 21-jarige barmedewerkster bij haar keel had gegrepen. Hij dwong haar de kassa te openen. De medewerkster weigerde dit en wist zich los te rukken.

De overvaller koos eieren voor zijn geld en ging er toen met de fooienpot vandoor. Omdat er een duidelijk signalement beschikbaar was, besloot de politie om een Burgernetactie te starten. Samen met de deelnemers keken de agenten uit naar de overvaller. Een deelnemer van Burgernet belde met informatie. Zij zag iemand, die aan het signalement voldeed, in het Noorderplantsoen lopen en belde direct met de politie.

Agenten konden de 32-jarige verdachte aan de Noorderbuitensingel aanhouden. Hij werd voor verder onderzoek ingesloten in het cellencomplex in de Hooghoudtstraat.