nieuws

03 jun 2002, 00:12

BURGEMEESTER WALLAGE START GROOTSTE INENTINGSCAMPAGNE UIT GESCHIEDENIS

In de ijshal van Sportcentrum Kardinge in Groningen heeft burgemeester Wallage vanochtend om 09.00 uur het startsein gegeven voor de massavaccinatie tegen Meningokokken-C.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het is de grootste operatie die ooit door de GGD Groningen is uitgevoerd. In 7 weken tijd heeft de GGD Groningen, in samenwerking met de stichting Entadministratie Noord Nederland, de stichting Thuiszorg OKZ en de stichting Medische Opvang Asielzoekers Noord Nederland, deze enorme campagne opgezet.
De burgemeesters Wallage van Groningen en Gerritsma van Haren hebben vanochtend in Sportcentrum Kardinge het startsein gegeven voor de vaccinatiecampagne. Dit deden zij door het plakken van een pleister op de arm van de twee eerste kinderen die de priklijn passeerden. Ook ontvingen deze kinderen uit handen van de burgemeesters een speciaal voor deze campagne gemaakt T-shirt. Twee teams van in totaal 157 medewerkers zullen vandaag naar verwachting 5700 kinderen en jongeren uit Groningen en Haren vaccineren. Zij zullen dat in de komende twee dagen voor de andere kinderen en jongeren uit Groningen en Haren herhalen.
In de periode van 3 tot en met 19 juni zullen op tien verschillende locaties in de provincie Groningen kinderen in de leeftijdsgroepen van 14 maanden tot en met 5 jaar en van 15 tot en met 18 jaar worden gevaccineerd tegen Meningokokken-C. Voor deze eerste vaccinatieronde hebben ruim 61000 kinderen een oproep ontvangen. Kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 14 jaar (ruim 59000) zullen in de maand september een oproep voor vaccinatie ontvangen.