nieuws

11 jul 2000, 00:12

Burgemeester Wallage reikt Vertis Solution Award uit aan Groninger Student

Burgemeester Wallage heeft de Vertis Award uitgereikt aan Ingo Douwma. Hij kreeg de onderscheiding vanwege zijn plannen om de groei van de Groningse economie te bevorderen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ter ere van de nieuwe vestiging heeft Vertis de Groninger studenten opgeroepen een maatregel te bedenken ter bevordering van de economische groei van Groningen. De maatregel mocht echter niet ten koste gaan van het unieke karakter van Groningen. Volgens de jury bestaande uit Jaques Wallage, Bas Paul, Piet Pellenbarg en Marcel Van Handenhove heeft de Architectuur student Ingo Douwma de beste oplossing bedacht
Ingo wil van Groningen een compacte stad maken met een stedelijk karakter. Hij wil de bestaande ruimte efficiƫnt benutten door boven de ringweg te gaan bouwen. Onderdeel hiervan is ook een "Central Park" boven de Beneluxweg.
Andere oplossingen bestonden o.a. uit plannen om het telewerken te bevorderen, Zeppelins van de Randstad naar Groningen, een kenniscentrum in Groningen en de zuiderzeelijn doortrekken naar vliegveld Eelde
De uitreiking vond plaats in het nieuwe pand van Vertis op het Zernikepark. De prijs is een complete studiebeurs voor een jaar. In totaal deden 20 studenten een poging de Vertis Solution Award in de wacht te slepen.