nieuws

08 aug 2002, 00:12

Burgemeester Veendam roept Raad met spoed bijeen

De spanning in politiek Veendam over het lot van burgemeester Meijerman begint op te lopen. De burgemeester is in moeilijkheden gekomen omdat hij bij zijn sollicitatie verschillende c.v’s heeft overlegd. In een van de twee stond niet vermeld dat hij eigenaar is van een adviesbureau.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Komende maandag, 12 augustus, is er een speciale raadsvergadering ingelast. De burgemeester geeft dan tekst en uitleg over de manier waarop hij de gemeenteraad heeft geïnformeerd over zijn adviesbureau.
De gemeenteraad is gevraagd maandag met spoed bijeen te komen. Dat gebeurt op initiatief van burgemeester Meijerman zelf. Officieel moeten er tien dagen zitten tussen het uitschrijven van een vergadering en de bijeenkomst van de Raad. Maar op basis van het reglement van orde is het mogelijk om in spoedeisende gevallen daarop uitzonderingen te maken. Meijerman heeft een beroep gedaan op dat artikel om zo snel mogelijk verantwoording af te kunnen leggen.
Op de agenda staat alleen de verklaring van de burgemeester over zijn nevenactiviteiten. Aansluitend wordt geschorst om de raadsfracties de gelegenheid te geven zich op de verklaring van de burgemeester te beraden. Daarna kunnen ze op de verklaring van Meijerman reageren.