Nieuws

Burgemeester van Groningen: 'Gespreid inkopen doen; liever doordeweeks dan op zondag'

Koen Schuiling, burgmeester van Groningen, maakt zich zorgen over de toegenomen drukte in de Groningse binnenstad. Hij roept mensen die Sinterklaas- of Kerstinkopen willen doen op om dit niet massaal in het weekend te doen, maar als het kan op een doordeweekse dag voor bijvoorbeeld de Herestraat kiezen. Op die manier spreidt de drukte zich over meerdere dagen.


Leestijd: 1 minuut

Nieuwe Groningse winkeltijden gelden ook voor Ten Boer en Haren; tijdelijke verruiming op zondagen
Nieuwe Groningse winkeltijden gelden ook voor Ten Boer en Haren; tijdelijke verruiming op zondagen

Dat zegt burgemeester Schuiling in een interview met RTV Noord. Hij zegt dat omdat het het afgelopen zondag al weer behoorlijk druk was in de binnenstad. Het werd zelfs zó druk dat het winkelend publiek via schermen werd verzocht om op een rustiger moment terug te komen. Door de drukte kwam de anderhalve meter maatregel in gevaar. Burgemeester Schuiling maakt zich zorgen nu Black Friday, maar bovenal de feestdagen voor de deur staan.

De burgemeester hoopt dat het het komend weekend niet nodig wordt om een soort van rode vlag te hijsen, wanneer het echt te druk wordt.

Hij ontraadt mensen ook niet om naar Groningen te komen. Maar wel wijst hij er op dat het het beste is om bezoeken te spreiden, en ook op een doordeweekse dag voor de Herestraat kiezen. Ook moeten mensen het inkopen doen niet gaan beschouwen als een uitje voor het hele gezin, maar zoveel mogelijk individueel naar de stad komen.